North American Nickel får rettigheder til nikkel-kobber-PGE Wahnapitae Intrusiv komplekset nær Sudbury, Ontario; dropper Bell Lake og Woods Creek

April 18, 2012

Vancouver, Britisk Columbia - (Marketwire – 18. april 2012) - North American Nickel Inc. (TSX VENTURE: NAN) (OTCBB: WSCRF) (CUSIP: 65704T 108) meddeler hermed, at Selskabet har indgået en optionsaftale ("optionsaftalen") med visse parter i henhold til rettighederne til at erhverve 100% eksklusivitet i et nikkel-kobber-platingruppe projekt i Sudbury-området ("Optionen"). Wahnapitae Intrusiv Complex området ("WIC området") består af 10 licensblokke, der dækker et areal på 3x2 km i den centrale del af komplekset. Tilgang til området er fremragende via asfalt- og grusveje/stier. Nærliggende infrastruktur omfatter el-ledninger og den lokale by Wahnapitae.

Dr. Mark Fedikow, P. Geo. (Direktør og COO) udtaler: "Dette underudforskede nikkel-kobber-platin gruppe projekt ligger tæt på Sudbury, har fremragende tilgang og infrastruktur, og væsentlige historiske efterforskningsresultater Det er en sjælden mulighed for North American Nickel. Vi vil være i stand til at vurdere og udforske WIC komplekset hurtigt og billigt. Vi vil mobilisere felthold til området til foråret, samt erhverve og opbygge vores geologiske database hurtigt med henblik på at udvikle mål for en potentiel 2012 boring, baseret på sammenfatningen af disse oplysninger."

Wahnapitae Intrusiv Complex - Nikkel-kobber-PGE områe

WIC er beliggende 13 km sydøst for Sudbury og 1 km syd for den Trans Canadiske Hovedvej 17 ved Wahnapitae. Området består af en lang 5,6x2,4 km lagdelt mafisk intrusion med nordøst-sydvestlig orientering, der indeholder nikkel-kobber-PGE mineraliseret gabbro-norite og en gabbro "Injektions Breccia Zone". Gabbro-norite segmentet omfatter massiv og lagdelt olivin-bærende norit, norite og gabbro mens Injektions Breccia Zonen består af massiv til fin-og grovkornet gabbro. Geokemiske og mineralogiske studier ved Laurentian University (Sudbury, Ontario) indikerer at norit og gabbro er intruderet ind i kontinental skorpe nær en pladegrænse, hvorved op til 40% af magmaet er blevet kontamineret med skorpemateriale. Forarmet nikkel og kobber indhold i gabbro-norit bjergarten indikerer at fraktionering af disse metaller har fundet sted.

Opsummering af historisk efterforskning

WIC området har kun set sporadisk efterforskning, og er aldrig blevet udsat for systematisk arbejde ved hjælp af moderne teknikker og teknologier. Historisk efterforskning langs den sydlige grænse af WIC området har påvist tilstedeværelsen af omfattende rustzoner. Offentlige data viser endvidere, at prøver af mineraliseringer i projektområdet er beriget på Ni-Cu-Co-platinmetaller. Tidlige overflade-geofysiske undersøgelser lokaliserede flere elektromagnetiske anomalier i den sydlige udkant af komplekset, som aldrig er blevet boretestet, og store nord-syd gående magnetiske anomalier er afgrænset ved den østlige kant af komplekset.

Efterforskningsstrategi

Udforskning af WIC området vil anvende en kombination af efterforskning og kortlægning, luftbårne og overflade geofysiske undersøgelser samt udgravning og frisprængning af rustzoner i området for at få repræsentativt materiale til geokemisk analyse. North American Nickel planlægger et boreprogram der skal teste integrerede geologisk-geofysiske-geokemiske mål i den indledende fase af dataindsamlingen.

Vilkår for optionsaftalen

For at udnytte optionen og optjene interesse i WIC området skal Selskabet gennemføre kontantbetalinger på CAD 120.000 og udstede 225.000 normale aktier til optionshavere i løbet af den treårige optionsaftale. Selskabet skal også finansiere efterforskning for minimum CAD 63,000 i WIC området i løbet af optionsaftalen. Ved udnyttelse af optionen, vil optionshaverne få en 2% net smelter royalty ("NSR") i WIC området og Selskabet vil være forpligtet til at foretage forudgående NSR betalinger på CAD 8.000 om året, begyndende i august 2015. Selskabet har ret til at tilbagekøbe 50% af NSR til en pris på $ 1.000.000 på ethvert tidspunkt forud for igangsættelsen af kommerciel produktion på WIC området.

For at udnytte optionen og optjene interesse i WIC området skal Selskabet gennemføre kontantbetalinger på CAD 120.000 og udstede 225.000 normale aktier til optionshavere i løbet af den treårige optionsaftale. Selskabet skal også finansiere efterforskning for minimum CAD 63,000 i WIC området i løbet af optionsaftalen. Ved udnyttelse af optionen, vil optionshaverne få en 2% net smelter royalty ("NSR") i WIC området og Selskabet vil være forpligtet til at foretage forudgående NSR betalinger på CAD 8.000 om året, begyndende i august 2015. Selskabet har ret til at tilbagekøbe 50% af NSR til en pris på $ 1.000.000 på ethvert tidspunkt forud for igangsættelsen af kommerciel produktion på WIC området.

Optionsaftalen er betinget af accept fra TSX Venture Exchange.

Bell Lake og Woods Creek projekterne

North American Nickel har ikke fornyet Selskabets optionsaftale med parterne på Bell Lake og Woods Creek projekterne i det sydvestlige Sudbury Bassin område på grund af negative efterforskningsresultater. Efterforskning vil være fokuseret på Post Creek-Halcyon og Wahnapitae Intrusiv Complex projekterne.

Qualified person
Alle tekniske oplysninger i denne meddelelse er gennemgået af Dr. Mark Fedikow, P. Geo, der er Qualified person samt Direktør i North American Nickel Inc.

Om North American Nickel
North American Nikkel er et mineralefterforskningsselskab med 100% enerets projekter i Maniitsoq, Grønland, Sudbury, Ontario, og Thompson, Manitoba nikkel bæltet. VMS Ventures Inc. (TSX VENTURE: VMS) ejer ca. 45% af NAN.

Maniitsoq projektet i Grønland er en nikkelregion der består af en 4.983km2 mineralefterforskningslicens, der dækker en lang række højlødige nikkel-kobber sulfid mineraliseringer associeret med norit og andre mafisk-ultramafiske intrusiver. Det mere end 70 kilometer lange bælte er beliggende langs den sydvestlige kyst af Grønland, som er isfri året rundt.

Post Creek/Hlaycon projektet er strategisk placeret langs Quadra FNX Minings Podolsky kobber-nikkel-PGE forekomst. Forekomstsområdet ligger i forlængelsen af Whistle Offset Dyke strukturen, som er geologisk kontrol for Ni-Cu-PGM. Sådanne geologiske strukturer huser betydelige Ni-Cu-PGM forekomster og producerende miner i Sudbury området. Selskabet har også 100% ejerskab af det højlødige South Bay Ni-Cu-PGE projekt nær Thompson, Manitoba samt de store græsrodsprojekter i Thompson North og Cedar Lake områderne, som er en del af det verdensberømte Thompson Nikkel Bælte i Manitoba.

Udmeldinger om Selskabets fremtidige forventninger, og alle andre udmeldinger i denne pressemeddelelse bortset fra historiske fakta er "fremadrettede udmeldinger" som defineret i paragraf 27A i Securities Act af 1933, paragraf 21E i Securities Exchange Act af 1934, og som dette begreb defineret i private søgsmål Reform Act af 1995. Selskabet har til hensigt, at sådanne fremadrettede udsagn er underlagt de Safe-Harbour principper som er et resultat deraf. Da disse udmeldinger omfatter risici og usikkerheder, og således kan ændres til enhver tid, kan Selskabets faktiske resultater afvige væsentligt fra de forventede resultater.

Hverken TSX eller dennes serviceudbydere (som defineret i TSX børsens vedtægter), kan drages til ansvar for berettigelsen eller nøjagtigheden af denne meddelelse.

Kontaktoplysninger:
North American Nickel Inc.
Dr. Mark Fedikow, P. Geo.
Direktør
604-986-2020 eller gratis: 1-866-816-0118
www.northamericannickel.com

604.770.4334 1.866.816.0118
C/o Bennett Jones LLP Attn: Sander Grieve 3400 - One First Canadian Place, P.O. Box 130,
Toronto, Ontario, M5X 1A4